INHOUDSOPGAWE:

Die rekeninge van Pedro Acosta om kampioen in Portimao te wees en dié van Raúl Fernández om die alirón van Remy Gardner te vermy

Anonim

Hoewel Fabio Quartararo sy MotoGP-wêreldtitel in Misano klaargemaak het, is daar nog twee ander kampioenskappe wat oop is vir die beslissende dubbelspel van die seisoen. Portimao en Valencia moet nog besluit wie die Moto3- en Moto2-wêreldkampioene sal wees, en in beide kategorieë is daar Spanjaarde in stryd, hoewel in baie verskillende situasies.

Pedro Acosta arriveer in Portimao, afhangend van homself om homself as kampioen uit te roep van die wêreld. Die Murcia-jaer sal sy tweede wedstrydpunt op die Portugese baan hê, hoewel een baie duideliker as Misano s'n. Wat Raúl Fernández betref, is sy doel om Remy Gardner se alirón te vertraag, en hy is ook daarvoor afhanklik van homself.

Vir Acosta is dit genoeg om in Portimao te wen; aan Gardner, nr

Acosta Misano Moto3 2021

Die 2021 Algarve Grand Prix kan Pedro Acosta se groot partytjie wees. In net sy eerste seisoen in die wêreldkampioenskap is hy afhanklik van homself om homself Moto3-kampioen te verklaar. Dit sal genoeg wees vir Acosta om die wedloop te wen om die titel te vonnisongeag wat sy direkte mededinger, Dennis Foggia, doen.

Op die oomblik is die verskil tussen die twee jaers 21 punte, so as Acosta wen, sal hy ten minste tot 26 gaan, wat slegs 25 op die spel laat. Die streep waarin Foggia aankom is natuurlik skrikwekkend. Daar is ses opeenvolgende podiums, agt in die laaste nege wedrenne en vier oorwinnings in die laaste agt datums.

Foggia Misano Moto3 2021

Die eienaardigste ding is dat daar reeds aan die begin van die seisoen, in April, 'n Moto3-ren in Portimao was. Acosta het in 'n laaste ronde tweestryd met Foggia gewen. As dit herhaal word, sal dit opwindend wees. In die geval dat Foggia die laaste twee wedrenne wen, sal Acosta ten minste twee derde plekke moet behaal.

In Moto2 is die situasie baie meer nadelig vir die Spaanse jaer. Raúl Fernández is die een wat moet terugkom ná die ontydige val wat hy in Misano gely het toe hy op pad was na oorwinning en om wêreldleier te word. Daar is 18 punte wat 'n Remy Gardner wat senuweeagtig lyk, 'n voordeel het.

Raul Fernandez Austin Moto2 2021

Gardner is nie op homself afhanklik om kampioen in Portimao te wees nie. Selfs al wen hy die wedloop, sal hy nog nie die titel neem as Raúl Fernández daarin slaag om tweede te eindig nie. Om die alirón te beëindig, moet Gardner die wedloop wen en sy spanmaat derde of slegter eindig. En hulle is albei baie goed in Portimao.

Die enigste twee Moto2-renne wat in Portimao gehou is, is tussen hulle gedeel. Gardner het die 2020 gewen en Fernández het die 2021 gewen. Die wêreldkampioenskapleier is in’n ongemaklike situasie: as Fernández albei wedrenne wen, sou hy net’n tweede plek en’n derde plek werd wees om die titel te behou.